36 de paturi pentru copiii confirmați cu COVID, la Spitalul Slatina și Spitalul Caracal

0
144

DSP Olt a transmis Ministerului Sănătății planul județean de reziliență a rețelei sanitare din județ, față de recrudescența COVID. Este de fapt o actualizare a acestui plan față de cel înaintat luna trecută, spitalele din județ urmând a crește numărul paturilor pentru îngrijirea pacienților confirmați cu virusul SARS-COV2. Totodată, în unitățile medicale de la Slatina și Caracal sunt prevăzute 36 de paturi pentru copiii infectați cu COVID.

Astfel, pentru valul 4, Spitalul Caracal va avea 205 paturi pentru pacienții confirmați cu SARS-Cov2, după cum urmează: 15 paturi ATI, 30 paturi suspecți (2 ATI, 3 Pediatrie și 25 adulți), 160 paturi confirmați adulți și 15 paturi confirmați Pediatrie.

Pentru Spitalul Slatina autoritățile au împărțit valul patru în două etape, paturile fiind distribuite după cum urmează:

Etapa I, valul 4:

-70 de paturi din care: patru paturi ATI adulți, șase paturi suspecți (trei adulți, trei pediatrie), 39 paturi confirmați adulți, 21 paturi Pediatrie;

Etapa a II-a, valul 4:

-92 de paturi din care: opt paturi ATI adulți, 6 paturi suspecți (trei adulți, trei pediatrie), 39 paturi confirmați adulți, 21 de paturi Pediatrie, 18 adulți cazuri ușoare și medii fără factori de risc;

Spitalul orășenesc Balș, 17 paturi din care: cinci paturi suspecți, 12 paturi confirmați adulți, fără paturi Pediatrie.

Spitalul orășenesc Corabia, 21 de paturi din care trei paturi suspecți, 18 paturi confirmați adulți, fără paturi Pediatrie;

Reprezentanții DSP Olt au anunțat că minorii cu o formă gravă COVID vor fi transferați în unitățile medicale care au compartimente de Terapie Intensivă.

„În Spitalul Municipal Caracal și Spitalul Județean de Urgență Slatina vor fi tratate cazurile medii și grave, excepție compartimentele pediatrice care nu vor asigura îngrijirea cazurilor grave, acestea vor fi transferate unităților sanitare cu compartimente ATI Pediatrie. În Spitalul orășenesc Balș și Spitalul orășenesc Corabia vor fi tratate cazurile ușoare și medii care nu necesită ATI”, se arată în planul de reziliență actualizat publicat de DSP Olt.