PSD OLT: LISTA CU VIITORII PARLAMENTARI…!

1
2257

La alegerile parlamentare din anul 2020, cel mai puternic partid social-democrat din țară, a obținut la Olt aproape tot ce se putea obține: 5 deputați din 6, 2 senatori din 3, un adevărat record.

Anul acesta, lucrurile s-au schimbat foarte mult: au apărut alte partide de dreapta (USR, AUR) care în mod sigur vor trece cu mult pragul electoral, iar PNL, în județul Olt, are o conducere nouă, mult mai puternică.

Totodată, la nivel național, s-a pornit o furtună ”antipesede„, cu rafale puternice, venită din partea partidelor din opoziție și în special a liberalilor. Cu toții, având un vânt prielnic din partea mass-media (mai ales a televiziunilor)!

Credem că, armata de soldați a social-democraților olteni, sub conducerea experimentatului și ambițiosului ”imperator” Marius Oprescu va lua măsuri suplimentare pentru a diminua forța și strategia agresivă, nemiloasă a antipesediștilor din Olt, aflați sub steagul galben din mâna ”revoluționarului” Mario de Mezzo.

Mai este puțin timp, până la declanșarea campaniei electorale și vom asista ori la o victorie normală a social-democraților sau la o surpriză la fel de mare ca izbânda ce nu au avut-o niciodată, în aproape 35 de ani, liberalii din Olt.

Sunt încă multe frământări, analize și consultări ale primarilor și a conducerilor locale ale PSD, prin care să se definitiveze lista cu viitorii candidați ai partidului la alegerile parlamentare.

SENAT

În legislația 2020-2024, la Senatul României, PSD Olt a avut pe listă: Paul Stănescu, Siminica Mirea, Șerban Crețu, Sorin Brătoi, Mariana Matei.

Pe locurile eligibile și reprezentanți în Senatul României sunt Paul Stănescu și Siminica Mirea.

Oare istoria se va repeta cu Paul Stănescu și Siminica Mirea, pe locuri eligibile?

Sau există o mutare, pe locul al doilea, unde dorește să fie pus (nu stim dacă au fost negocieri în acest sens) fostul președinte al PNL Olt, senatorul Liviu Voiculescu.

Din câte știm, unii primari și din conducerea partidului nu doresc ca fostul lider liberal să ocupe un loc eligibil pe lista PSD Olt.

Pe locurile următoare, pentru Senatul României vor fi, dacă doamna senator Siminica Mirea nu va fi pe listă: Cornelia Sulger, Renică Diaconescu, Cătălin Rotea și Rada Nicușor.

CAMERA DEPUTAȚILOR

La alegerile parlamentare din anul 2020 s-au depășit estimările, PSD Olt obținând un număr de 5 deputați: Marius Iancu, Adrian Chesnoiu, Florin Barbu, Cătălin Grecu și Emil Albotă.

Actuala listă va suferi unele modificări, estimările fiind mai permise: 3 deputați eligibili, cel de-al patrulea cu probabilitate mică (prin redistribuire națională), cel de-al cincilea… o utopie.

După părerea noastră, raportat la funcția de ministru pe care o deține acum, Florin Barbu este primul pe listă, urmat de ”omul din umbră”, Marius Iancu, caracleanul Adrian Chesnoiu (dacă nu există o altă propunere pentru o altă persoană din zona Romanațiului), Cătălin Grecu sau Liviu Voiculescu, doamna Sulger (dacă doamna Mirea va candida pe lista Senatului), Adrian Bărbuia, Rădița Piroșca.

S-ar putea produce unele modificări (surprize) doar în cazul, locului al doilea la Senat și locul al treilea și al patrulea pentru Camera Deputaților.

Unde să fie promovate unele persoane: Cornelia Sulger, alta din zona Carcacal, Cătălin Grecu.

Din câte știm, pe bună dreptate, pentru desemnarea celor mai buni candidați, liderul PSD Olt ține cu dinții de unele criterii: activitate politică, profesională, rezultate la alegerile electorale, imagine publică (mass-media), activitate și raport cu primării etc.

Vom reveni, în câteva zile, cu lista… oficială!

P.C.

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.