Liviu Voiculescu: ”Programul Național de Investiții Anghel Saligny inițiat de Partidul Național Liberal și-a dovedit necesitatea”

0
134
Senatorul de Olt, Liviu Voiculescu, a anunțat că numărul cererilor de finanțare depuse de autoritățile locale prin  Programul Național de Investiții Anghel Saligny a fost de peste 1200, toate fiind pentru înființarea, extinderea și modernizarea rețelelor de gaze. Cererile de finanțare au o valoare totală de aproape 60 de miliarde de lei.
Programul Național de Investiții Anghel Saligny inițiat de Partidul Național Liberal și-a dovedit necesitatea. Numărul cererilor de finanțare depuse de autoritățile locale până la termenul limită din această săptămână a fost de peste 1200, în totalitate pentru înființarea, extinderea și modernizarea rețelelor de gaze. Cererile de finanțare au o valoare totală de aproape 60 de miliarde de lei, iar majoritatea s-au axat pe necesitatea atragerii de fonduri pentru înființarea rețelelor de gaze pentru populație.
”Anghel Saligny” conține credite de angajament pentru perioada 2021-2028 în valoare de 65,5 miliarde de lei, pe care primarii le pot folosi pentru rețele de alimentare cu apă, de canalizare, de gaze, drumuri publice, poduri, unități de învățământ sau sanitare.
La începutul acestei luni, Guvernul a majorat bugetul Programului de Investiții dată fiind preluarea de către Ministerul Dezvoltării a unui număr de 105 proiecte care vizează dezvoltarea rețelelor inteligente de distribuție a gazelor naturale, a căror valoare depășește plafonul alocat în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare.” a precizat liberalul.