Cinci primari părăsesc PNL Olt. Deputatul Știrbu distruge PNL Olt

0
2391

După cum am prezentat într-un material anterior, astăzi cei de la Centru au hotărât ca în perioada de 30 de zile conducerea interimară a PNL Olt să fie asigurată de deputatul Gigel Știrbu. De-a lungul anilor acesta nu a făcut decât să găseascătoate toate modalitățile nepotrivite pentru  a crea fracțiuni în cadrul partidului mai ales în perioada imediat următoare a campaniilor electorale să-și asigure un post de deputat pe lista PNL Olt. Același lucru l-a făcut și în acest an când pur și simplu a fracționat întreaga organizație a PNL Olt și viitorul pare foarte sumbru pentru acest partid. Chiar liberalii autentici afirmă cu tărie ca la viitoarele alegeri partidul nu ar obține mai mult de 9 procente.

Din informațiile pe care le avem la această oră, un număr de 5 primari din PNL Olt vor părăși partidul și se vor alătura unei alte formațiuni politice mai puternice, mai serioase care le poate asigura sprijinul în rezolvarea problemelor cu care se contruntă în cadrul localităților pe care le reprezintă.

Primarul de la Drăgănești-Olt, Viorel Tudorică, primarul de la Cungrea, Cosmin Vlad, primarul comunei Șopârlița Trepăduș Marijana, primarul de la Iancu Jianu Paulică Munteanu, primarul din Scărișoara alături de alți edili sunt în pragul de a părăsi partidul printre care și primarul de la Morunglav, primarul de la Mihăești. Singurul care ține de latura Știrbu-Mario de Mezzo este primarul de la Studina, Marian vasile, care a demonstrat de-a lungul anilor că este vertical dar nu am înțeles și poate va fi o mare greșeală a activității sale politice acea de a se alătura partidei Știrbu-de Mezzo. Noi știm că este prieten bun cu Mario de Mezzo dar cred că și-a dat seama șia cest experimentat om politic că este incapabil să pună la punct o organizație cum  este cea de la Olt și că modalitățile pe care le folosește nu țin de diplomație, nu țin de experiență ci mai degrabă sunt puerile în zaport de hazard și nu arată că de Mezzo este un om politic copt care să poată prelua conducerea a unui partid cum este cel de la Olt. Credem că primarul din Studina și-a dat seama și de caracterul omului politic Gigel Știrbu care de-a lungul timpului nu a făcut decât să creeze discordie, să creeze pretexte prin care să-și atingă scopul, acela de a mai candida. Deși la trecutele alegeri a declarat public, în fața liberalilor, că va fi ultimul său mandat de deputat, acesta ca de obicei, nu își respectă cuvântul, și va candida pentru un nou mandat. Ne surprinde imaturitatea celor de la Centru care nu au găsit soluțiile cele mai bune pentru a repune partidul pe o cale mai bună și pentru a avea rezultate bune la alegeriile viitoare.

Paul Calciu