Mitropolia Olteniei a impus un plafon pentru taxele de înmormântare, botez și nuntă!

3
1532

Decizia Mitropoliei Oltenia a devenit lege în toate parohiile din Oltenia, asta după ce forul bisericesc a impus, în martie, un plafon financiar pentru nuntă, botez și înmormântare. Taxele sunt considerate drept contribuții ale credincioșilor pentru serviciile religioase săvârșite de preoți. În Consiliul Eparhial al Arhiepiscopiei Craiovei s-a decis, conform unui document intern emis de Mitropolia Olteniei, taxa pe 2023 pentru oficierea unei nunti, a unui botez și a unei înmormântări.

În document sumele sunt trecute ca un plafon maxim. Mai exact, biserica vrea să spună că o nuntă religioasă este maximum 600 de lei, iar un botez sau o înmormântare este maximum 500 de lei. La același tarif intra și slujbele de 40 de zile, făcute pentru persoanele decedate. Mai exact, daca ai bani, achiți 500 de lei înmormântarea și alți 500 slujba de pomenire după șase săptămâni.

Sursă: www.gorjonline.ro

3 COMENTARII

  1. Nu am nimic cu nimeni dar nu sunt de acord cu preturi impuse cum sa dăm 500 de lei la înmormântare și 500 la pomana de 6 săptămâni? Dau cât pot? Rușine! Prețuri la biserică? Nu sunt de acord!

Comentariile sunt închise.