Florin Barbu: ”Avem mai multe produse românești pe mesele românilor”

0
1

Ministrul Agriculturii anunță că se pregătesc măsuri suplimentare pentru atingerea unui grad de autosuficiență de 100% la carne și produse din carne din producția românească, considerând aceasta soluția corectă pentru echilibrarea balanței comerciale a țării.

Potrivit datelor statistice, publicate de Institutul Național de Statistică, „producția de carne din România a crescut semnificativ, în anul 2024”, anunță Florin Barbu.

Datele INS arată că producția de carne de ovine și caprine a crescut cu 62.1%, de bovine cu 12,2%, de porcine cu 9,2%, iar de pasăre cu 8.7%, față de anul 2023.

Felicitări tuturor fermierilor! Împreună am reușit să pornim programe și măsuri de sprijin ale căror efecte le vedem acum. Datorită muncii crescătorilor de animale români și parteneriatului corect dintre fermierii noștri și autorități, avem mai multe produse românești pe mesele românilor. Vom continua pe această cale a integrării producției vegetale în zootehnie, pentru a asigura materia primă pentru unitățile de procesare în valoare de 2 miliarde de euro, pe care le dezvoltăm prin Programul Investalim și DR -22, măsură susținută prin fonduri europene. Aceasta este soluția corectă pentru echilibrarea balanței comerciale a României. În continuare, pregătim o serie de programe de sprijin pentru a ne asigura că ne vom atinge gradul de autosuficiență de 100% la carne și produse din carne din producția românească!” transmite Barbu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.