Termen limită pentru depunerea declaraţiei 200

0
188

Contribuabilii care realizează venituri în afara celor provenind din salarii mai au la dispoziţie doar trei săptămâni pentru a depune la Finanţele Publice Olt declaraţia 200, termenul limită fiind 25 mai 2016, inclusiv.

Potrivit purtătorului de cuvânt al AJFP Olt, Mihaela Marinescu, este vorba despre contribuabilii care obţin venituri din activităţi independente, din cedarea folosinţei bunurilor, din activităţi agricole şi alte activităţi similare, din jocuri de noroc şi din transferul titlurilor de valoare, altele decât părţile sociale şi valorile mobiliare în cazul societăţilor închise.

Nu în ultimul rând, şi contribuabilii care derulează operaţiuni de vânzare-cumpărare de valută la termen, pe bază de contract, precum şi orice alte operaţiuni similare au obligaţia de a depune formularul 200.

De asemenea, tot până la aceeaşi dată contribuabilii au opţiunea de a dona şi 2% din impozitul astfel calculat, care oricum ar trebui plătit statului, către o entitate nonprofit la alegerea acestora, sprijinind activităţile şi proiectele ONG-urilor.

Depunerea formularului 200 după data de 26 mai 2016 se sancţionează cu amendă cuprinsă între 50 şi 500 lei.

Ilie Bîzoi