SONDAJ: PSD ȘI PNL POT AVEA MAJORITATEA…!

0
319

Un sondaj de opinie recent efectuat de compania de sondaje CURS aduce lumina asupra preferințelor electoratului român în contextul alegerilor europarlamentare, arătând că PSD se situează în frunte, în timp ce PNL și AUR se află la o distanță semnificativă.

Potrivit rezultatelor, 31% dintre respondenți ar acorda votul lor Partidului Social Democrat (PSD), în timp ce Partidul Național Liberal (PNL) și Alianța pentru Unitatea Românilor (AUR) se clasează pe locurile secunde, cu 19%. Partidul Uniunea Salvați România (USR) se situează la 10%, iar partidul condus de Diana Șoșoacă atrage 6% din intențiile de vot, depășind pragul electoral.

Un aspect notabil al sondajului indică faptul că PSD și PNL ar putea forma o majoritate parlamentară la limită, deschizând posibilitatea pentru instabilitate guvernamentală în viitor. Această conjunctură aduce în discuție întrebări cu privire la direcția și coeziunea guvernului, în cazul în care această majoritate se concretizează.

Sondajul relevă, de asemenea, că Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) și Partidul Mișcarea Populară (PMP) se confruntă cu provocări, obținând doar 4% din intențiile de vot. Aceste două partide vor trebui să depună eforturi semnificative pentru a atinge pragul electoral și a intra în Parlament.

Menționăm că în cadrul acestui sondaj, universul de eșantionare a fost populația  adultă rezidentă din România. Volumul eşantionului: 1067 respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste. Sondajul s-a realizat prin metoda de cercetare chestionar realizat față în față, la domiciliul respondenților, în perioada 15 – 28 noiembrie, 2023

Marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion: +/-3% la un nivel de încredere de 95%.

Sursă: jurnalul.ro