Președintele Iohanis a acceptat propunerea PSD de premier

0
555

 

 

Social-democrații au hotărât, în unanimitate, ca propunerea pentrufuncția de premier să fie: VIORICA VASILICA DĂNCILĂ.

Aceasta este șeful europarlamentarilor social-democrați dinparlamentul european. De profesie inginer petrolier, aceasta alucrat ca profesor la Liceul Videle si apoi ca inginer la Petrom Videle. Are mulți ani în PSD  (DIN 1996), fiind președinta organizației de femei PSD Teleorman și acum președinta femeilor din PSD.

Pentru această funcție de premier au fost două propuneri: Ecaterina Andronescu și Viorica Dancilă. După discuțiile purtate cu membrii din conducere CxN , Ecaterina Andronescu s-a retras și a rămas ca singur candidat Viorica Dăncilă.

Paul Stănescu, senator de Olt , a fost nominalizat de către partid (PSD) să preia interimatul de premier. Numai că președintele României a respins propunerea și l-a nominalizat pe Mihai Fifor ca premier interimar.

„Nu mi-am dorit această funcție (de nominalizare premier) și nu voi reveni la această decizie. Dacă voi mai fi sau nu ministru în viitorul guvern, depinde de propunerile partidului și de hotărârea mea…” a declarat vice premierul Paul Stănescu.