Protest spontan în Olt, la ARHIVE

0
499

Astăzi 17 mai, în intervalul orar 10:00-11.30, angajații din cadrul Serviciului Județen Olt al Arhivelor Naționale au inițiat un protest spontan prin suspendarea activității și anularea programului de lucru cu publicul.

Aceștia s-au alăturat astăzi colegilor din toată țara, protestând față de nedreptatea salarială cu, care se confruntă în comparaţie cu colegii lor din alte instituții publice.

,,Din luna ianuarie 2024, s-a inițiat un proces de aliniere a salarizării personalului din instituțiile publice din mai multe sectoare de activitate bugetară la nivelul salariilor din administrația centrală. Acest demers a fost realizat în scopul eliminării discrepantelor salariale dintre funcțiile din administrația publică centrală și cele din unitățile teritoriale.

Acțiunea de astăzi este concepută ca un prim semnal pentru guvernanți. Protestele vor continua până când drepturile noastre vor fi recunoscute și nedreptatea salarială va fi înlăturată. În acest sens, următoarea acțiune va fi organizarea unui miting la sediul Guvernului României, în data de 23 mai 2024, cu participarea salariaţilor din toată țara”, a transmis instituția printr-un comunicat de presă.

Marilena Vasile