Informații de ultimă oră de la ANM! Vremea se va schimba la final de săptămână: ploi, vijelii, vânt și căderi de grindină!

Vești nu tocmai bune de la meteorologi! Specialiștii în prognoza meteo anunță că instabilitatea atmosferică va fi accentuată în cea mai mare parte a ţării şi se va manifesta prin averse, ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat cu aspect de vijelie şi căderi de grindină.

0
300
vreme

Pentru ziua de joi, vremea va fi în general instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice, la început în special în zona de munte şi în regiunile nord-vestice, iar din orele amiezii local şi în restul teritoriului. Izolat, cantităţile de apă vor putea fi mai însemnate şi vor fi condiţii de grindină. Vântul va avea unele intensificări la munte şi în nord-vest, dar de scurtă durată şi în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 şi 28 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 5 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 16 grade pe litoral.

În București, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi trecător averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 26…27 de grade, iar cea minimă de 12…14 grade.

Pentru ziua de vineri, vremea va fi în general instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului în jumătatea de nord a teritoriului şi pe arii mai restrânse în rest. Vor fi condiții de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 şi 27 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 6 şi 15 grade.

Sursa www.a1.ro