În ce condiții vom putea ieși din casă între 23.00-05.00. Revine declarația

0
432

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a oferit noi detalii despre restricțiile ce vor intra în vigoare începând de luni, 9 noiembrie.

Circulația va fi interzisă între 23.00-05.00, în acest interval orar deplasările fiind permise doar cu câteva excepții.

„Circulația va fi restricționată între 23.00-05.00. Sunt studii ce au fost făcute de alte state care au arătat că există impact. Sunt state care au luat această măsură de restricționare noaptea a mobilității. Circulația va fi restricționată între 23.00-05.00, cu următoarele excepții: în baza unor documente justificative, fie titlul de călătorie, fie legitimația de serviciu, adeverință de la angajator, declarație pe proprie răspundere, pentru asistență medicală ce nu poate fi amânată, deplasarea în interes profesional, pentru procurarea de medicamente, pentru îngrijire sau însoțire copil, persoane vârstnice sau copil cu dizabilități, persoane bolnave sau în cazul unui deces, deplasarea în afara localității, cum ar fi un avion care aterizează noaptea, este nevoie de biletul de avion sau un document care arată că ai ajuns la oră târzie din afară și trebuie să ajungi acasă. Este un exemplu”, a spus Arafat.

Arafat a precizat că va apărea o declarație tipizată, dar poate fi folosită și una scrisă de mână.

Piețele agroalimentare acoperite vor fi închise, în timp ce mall-urile vor fi deschise până la ora 21.00. Practic, și cea mai mare piață din județ, Piața Zahana, se încadrează și ar putea fi închisă, însă autoritățile din județ așteaptă publicarea hotărârii de Guvern.