Fiscul a hotărât! Mirii trebuie să declare obligatoriu într-un formular, raporturile economice pe care le au cu furnizorii de servicii de la nunta lor, atât în contextul căsătoriei civile cât și religioase. Mai exact li se cere să declare cine le-a furnizat serviciile de muzică, fotografiere, filmare cu drona, restaurantul unde s-a organizat petrecerea.
După cum deja se știe, nunțile și botezurile sunt evenimente care implică cheltuieli enorme de bani și câștiguri foarte mari pentru furnizorii de servicii. Deseori se plătește în avans pentru un astfel de eveniment. În ziua de azi, mulți dintre organizatori întreabă clientul la sfârșit dacă vrea sau nu factură pe întreaga sumă, sau dacă vrea o reducere în urma negocierii, dar fără factură.
Care este suma pe care o câștigă un organizator de evenimente? Având în vedere timpurile pe care le trăim, cu siguranță un organizator de evenimente face totul pentru bani. Această meserie nu mai este făcută în primul rând din pasiune sau din dorința de a-și pune în valoare creativitatea. Cei care se ocupă de nunți sau botezuri, sau de alte evenimente, au ca scop doar câștigarea rapidă a unor sume mari de bani.
Serviciile video și de fotografiere sunt frecvent folosite la nunți și botezuri. Mirii își doresc ca nunta lor să fie fotografiată și filmată. De asemenea ei vor montaje profesionale realizate din secvențele video înregistrate. Pentru aceasta, ei apelează la firme specializate în astfel de servicii, care lucrează cu drone ce se pot ridica și la 100 m înălțime și care pot realiza fotografii spectaculoase. Conform normelor legale, o dronă poate filma la înălțimea de 150 m. Cei care se ocupă de astfel de proiecte cu drona, trebuie să aibă certificat de înregistrare al dronei, aprobări de la AACR (Autoritatea Aeronautică Civilă Română).
La nunți și botezuri sunt importante și serviciile de muzică, serviciile cu restaurantul unde se organizează evenimentul respectiv. Oamenii vor ce este mai frumos și mai potrivit când vine vorba despre evenimente importante din viața lor. De exemplu, la botezul copilului, ei aleg modele personalizate pentru trusoul de botez, pentru cadourile nașilor, lumânări, decor, accesorii, seturi aniversare.
Cu siguranță liber profesioniștii vor mări tarifele pentru produse și servicii în următorul an. La cele actuale vor adăuga și taxele pe care le vor plăti. În concluzie, clienții vor plăti mai mult pentru serviciile oferite de aceștia.
Inspectorii de la ANAF vor să ia bani, de aceea cer date de la miri despre eveniment, despre restaurantul unde a avut loc petrecerea, echipa de filmare și cea care se ocupă de muzică. Mirii trebuie să completeze un formular cu informații despre furnizori, ce relații economice au avut cu aceștia, iar dacă nu fac acest lucru pot risca amenzi mari, cuprinse între 2000-5000 lei. În formular se cer date despre firme, PFA-uri, nume de persoane, adresa, telefonul, locația unde a avut loc evenimentul, formația muzicală, serviciile foto și video. Mirii sunt obligați să scrie această declarație corect, cu date reale. Inspectorii ANAF avertizează că declarația necorespunzătoare adevărului se pedepsește conform Art. 326 din Codul Penal.
Fiscul verifică și maneliștii, aceștia au realizat venituri din activități independente, care, conform legii, trebuie declarate la ANAF. Cu siguranță aceștia au realizat venituri fabuloase și au ascuns mulți bani de ANAF. Foarte mulți cântăreți de manele nu au declarat veniturile reale și nu au plătit corect taxele la bugetul de stat. Prin nedeclararea veniturilor, ei au adus un prejudiciu de milioane de lei la bugetul de stat. Aceste verificări se aplică și la vedetele sau artiștii care merg la evenimente. Controalele inspectorilor ANAF au început deja!
Sursa :b1.ro