Ziua Poliției, marcată și de IPJ Olt

0
669

An de an, la 25 martie, este celebrată ziua Poliţiei Române. Alegerea acestei date este legată de sărbătoarea Bunei Vestiri din calendarul creștin.

Ziua Poliției a fost sărbătorită, în avans, vineri, 24 martie, de către reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Olt. Ședința festivă a fost organizată în Sala Europa de la CJ Olt.

La acest eveniment, alături de comisarul șef Ionuț Ilinca, inspectorul șef al Poliției Olt au fost prezenți: prefectul județului Olt, Florin Constantin Homorean, vicepreședintele Consiliului Județean Olt, Virgil Delureanu, directorul general al Direcției Generale De Asistență Socială și Protecția Copilului Olt, Radita Pirosca, șeful Inspectoratului Județean de Jandarmi Olt, colonel Botan Emanuel Theodor, șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, colonel Adrian Tănase și președintele Tribunalului Olt, judecător Marin Constantin Pițu, dar și alți reprezentanți ai instituțiilor județene cu care IPJ Olt colaborează.

Au fost avansați în grad 143 de polițiști, dintre care 23 înainte de împlinirea stagiului minim, respectiv 10 ofițeri și 13 agenți, care s-au evidențiat în mod deosebit în activitatea de poliție și 120 la împlinirea stagiului minim, respectiv 20 ofițeri și 100 de agenți.

În paralel, în fața Prefecturii Olt, polițiștii au pregătit  standuri cu materiale informative și logistica folosită în misiuni.

Atracția micilor vizitatori au fost câinii folosiți în intervenții.