Zeci de percheziții în Olt la persoane bănuite de trafic de persoane, proxenetism și cămătărie

0
1710

Nu mai puțin de 32 de percheziții au fost efectuate miercuri, de polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T.  Olt pe raza  municipiului Caracal și comunelor Traian, Redea, Drăghiceni, Fărcaşele şi Tia Mare, din județul Olt la domiciile unor persoane bănuite de trafic de persoane, proxenetism și cămătărie.

În urma cercetărilor, a reieşit faptul că, începând cu anul 2014, mai multe persoane violente ar fi constituit un grup infracţional organizat. Acestea ar fi acordat împrumuturi cu dobânzi între 20-100% lunar, iar pentru a recupera sumele de bani, ar fi recurs la ameninţări, şantaj şi lipsire de libertate în mod ilegal a persoanelor vătămate.

De asemenea, membrii grupării ar fi recrutat mai multe persoane pe care le-ar fi transportat în Germania, Anglia şi Italia, unde le-ar fi exploatat sexual prin obligarea la practicarea prostituţiei.

Mai multe persoane au fost conduse la sediul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Olt, în vederea audierii și dispunerii de măsuri legale” se precizează într-un comunicat remis de Poliţia Română.

Suportul tehnic de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română, Serviciul Județean de Protecție Internă și Serviciul Județean Anticorupție.

Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor specializați în combaterea criminalității organizate din Dolj, Mehedinți și Gorj, al luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Olt și al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Craiova și Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt.

În cauză, șapte persoane sunt cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, lipsire de libertate în mod ilegal, ameninţare, şantaj, proxenetism, cămătărie.