VIDEO. Incendiu, la o casă din Icoana

0
304

O vilă din comuna Icoana, sat Ursoaia, a fost cuprinsă de flăcări vineri dimineață, 8 aprilie, acoperișul fiind distrus. Intervenția a durat aproximativ trei ore.

„Echipaje din cadrul Stației Scornicești și Detașamentului Slatina, cu trei autospeciale de stingere, o autospecială pentru intervenție la înălțime și un echipaj SMURD, au intervenit în comuna Icoana, sat Ursoaia, pentru stingerea unui incendiu puternic izbucnit la o locuință, cu regim de înălțime parter și etaj. La sosirea primelor echipaje, ardeau generalizat acoperișul casei și bunurile de la etaj, cu posibilități de propagare la o casă aflată în imediata apropiere. În urma incendiului au ars aproximativ 300 de merit pătrați de acoperiș, materiale de construcții, textile și anvelope , depozitate la etajul locuinței”, au transmis reprezentanții ISU Olt.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost coșul de fum deteriorat.

Pompierii olteni reamintesc principalele măsuri de prevenire a incendiilor provocate de coșurile de fum defecte, deteriorate sau necurățate:

  • verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;
  • coşurile de fum trebuie curăţate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;
  • coşurile de fum trebuie izolate termic faţă de elementele combustibile ale planşeului sau acoperişului (grinzi, astereală de lemn).