Veteranul de război, plt.adj.pr. (rtr.) DUMITRU VASILE din Optași-Măgura a aniversat centenarul

0
416
Veteranul de război, plt.adj.pr. (rtr.) DUMITRU VASILE, din comuna Optași-Măgura, a împlinit 100 de ani, fiind născut la data de 03 noiembrie 1921, în comuna Mălăiești, județul Prahova.
Plt.adj.pr.(rtr.) DUMITRU C. VASILE a fost încorporat la vârsta de 21 de ani, la o unitate militară din Ploiești, arma tancuri (auto-blindate). În timpul celui de-al doilea Război Mondial, a participat la lupte în teritoriul țării, în zona Moldovei. A activat, în special ca șofer, a fost la dispoziția trupelor germane pe ale căror mașini și-a desfășurat o bună parte din timpul petrecut în perioada războiului, fapt care a atras, în perioada următoare, o serie de persecuții asupra sa. Nu a fost capturat prizonier.
După terminarea războiului a lucrat o perioadă în zona Moldovei, apoi a participat la paza rafinăriilor din zona Ploieștiului, unde a fentat din nou moartea, în timpul bombardamentelor postbelice, după care s-a stabilit în comuna Optași-Măgura din Olt, unde s-a căsătorit și a lucrat ca agricultor. Soția s-a stins din viață în anul 2005. Este tatăl a doi copii, unul decedat la vârsta de 19 ani, celălalt în vârstă de 70 de ani, are doi nepoți și trei strănepoți.