Un bătrân de 80 de ani, din Dăneasa, arestat preventiv, după ce a înjunghiat un bărbat

0
209

Un bătrân de 80 de ani, din comuna Dăneasa, sat Berindei, județul Olt, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru tentativă de omor. Octogenarul l-a înjunghiat pe un bărbat de 56 de ani.

Procurorii Secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt spun că bătrânul i-a pus viața în pericol bărbatului, care ar avea nevoie de 30-35 de zile de îngrijiri medicale.

„În fapt, s-a reţinut că în seara zilei de 15.02.2022, pe fondul unui conflict spontan, inculpatul G.N., în timp ce se afla în curtea locuinței sale din comuna Dăneasa, jud. Olt, a lovit-o pe persoana vătămată D.I., un bărbat în vârstă de 56 de ani, cu o cârjă din lemn, în zona capului și a mâinii stângi, după care a înjughiat-o cu un cuţit în zona toracelui, provocându-i leziuni traumatice care au necesitat pentru vindecare 30-35 zile de îngrijiri medicale şi care i-au pus în primejdie viaţa”, se arată într-un comunicat al Parchetului de la lângă Tribunalul Olt.

Procurorii mai spun că acest conflictul a plecat de la faptul că victima i-a cerut bătrânului 50 de lei pentru că îl transportase cu căruța la Drăgănești-Olt.

„De precizat că persoana vătămată D.I., în după -amiaza zilei de 15.02.2022, îl transportase cu căruţa pe inculpat, pe raza oraşului Drăgăneşti-Olt, iar la întoarcere, la locuinţa inculpatului, i-a solicitat acestuia să-i plătească suma de 50 de lei, cu titlu de contravaloare a transportului, însă, inculpatul s-a enervat şi l-a agresat fizic. Fiind audiat, inculpatul G.N. a recunoscut circumstaţiat săvârşirea faptei, învederând că, în prealabil, persoana vătămată l-a lovit cu un băţ în zona feţei”, au mai arătat procurorii olteni.