Trei olteni, dosare penale după ce s-au urcat băuți la volan

0
325

Trei bărbați, unul din Slatina, altul din comuna Mărunței, ultimul din Cezieni, s-au ales cu dosare penale, pentru conducerea autoturismelor sub influența alcoolului.

Bărbatul din Slatina a fost depistat conducând pe Drumul județean 653, în afara localității Bălteni.

„La data de 14 mai, ora 19.50, un bărbat, de 39 de ani, din municipiul Slatina, a fost depistat pe Drumul Județean 653, în afara comunei Bălteni, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

În această situație s-a aflat și un bărbat din Mărunței, acesta conducând băut pe raza comunei, joi, pe seară. El a refuzat prelevarea probelor de sânge.

„La data de 14 mai, ora 21.00, un bărbat, de 41 de ani, din comuna Mărunței, a fost depistat pe Drumul Județean 546, pe raza comunei Mărunței, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a refuzat prelevarea mostrelor biologice de sânge. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul ori sustragerea de la prelevarea mostrelor biologice”, au mai spus polițiștii olteni.

În noaptea de joi spre vineri, ora 00.55, pe strada Calea București, din municipiul Caracal, a fost depistat un bărbat, de 37 ani, din comuna Cezieni, care conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat.