Sute de metri cubi de material lemnos, fără documente de proveniență, confiscați de polițiștii olteni

0
421

Polițiștii olteni au confiscat sute de metrii cubi de material lemnos în cursul unor operațiuni desfășurate împreună cu reprezentanții Gărzii Forestiere Râmnicu Vâlcea – Garda Forestieră Județeană Olt. Totodată au fost aplicate amenzi în cuantum de 150 milioane ROL

 Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt – Serviciul Ordine Publica și cei ai Secției de Poliție Rurală nr. 6 Găneasa au efectuat, în perioada 25-26 iulie, mai multe controale pe linia transportului și comercializării materialului lemnos.

Astfel, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, agentul șef, Cristian Grigorescu, la data de 25 iulie, ora 00:05, pe Drumul Național 64, pe raza comunei Strejești, a fost oprit pentru control un ansamblul de vehicule, format din cap tractor și semiremorcă, înmatriculate în județul Vâlcea, condus de un bărbat, de 28 ani, din comuna Mălaia, județul Vâlcea, care transporta material lemnos fără a deține documente legale. În urma măsurătorii preliminare, efectuate de către reprezentanții Ocolului Silvic Slatina, a rezultat cantitatea de 13,39 m3 lemn, esență fag și carpen, fasonat, care a fost lăsat în custodie reprezentanților Ocolului Silvic Slatina, urmând ca, la finalizarea inventarului, să procedeze sancționarea contravenționale a societății expeditoare, conform Legii 171/2010 M.

În aceeazi zi, în urma controlului efectuat la o societate comercială, cu sediul în comuna Pietroșani, județul Argeș – punct de lucru municipiul Slatina, s-au constatat diferențe între stocul scriptic și cel faptic. Astfel, societatea a fost sancționată contravențional cu amendă în cuantum de 5.000 lei, conform art. 19 alin. 4 lit. Q din Lg. nr. 171/2010 și totodată s-a dispus confiscarea valorică a cantității de 5,34 m3 lemn foc fag, în valoare de 745,20 lei și confiscarea faptică a 5,38 mc cherestea rășinoase, în valoare de 4304 lei. Totodată, la data de 26 iulie, în urma controlului efectuat la o societate comercială, cu sediul în județul Argeș – Punct de lucru municipiul Slatina, s-au constatat diferențe între stocul scriptic și cel faptic. Astfel, societatea a fost sancționată contravențional cu amendă în cuantum de 10.000 lei, conform art. 19 alin. 4 lit. Q din Lg. nr. 171/2010 și totodată s-a dispus confiscarea valorică a cantității de 209,49 m3 cherestea rășinoase, în valoare de 139.939,32 lei. În aceste acțiuni polițiștii olteni au fost sprijiniți de reprezentanții  Gărzii Forestiere Râmnicu Vâlcea – Garda Forestieră Județeană Olt.

Ilie Bîzoi