Sterilizare GRATUITĂ la Caracal pentru câini și pisici

0
188

Cu scopul de a stopa înmulțirea și abandonul patrupedelor prin oraș, Primăria Caracal în colaborare cu o echipă veterinară va derula în această lună o nouă campanie gratuită de sterilizare a câinilor și pisicilor cu stăpân.

Sterilizările vor fi efectuate de către medicii Smeura și DypVet la cabinetul veterinar din strada Craiovei nr. 87. În cadrul campaniei se asigură gratuit anestezia și operația de sterilizare.

Programările se realizează la numărul de telefon 0769387775.

Ne adresăm comunității pentru a stopa înmulțirea necontrolată a animalelor și pentru a preveni abandonul acestora. Reprezintă o soluție eficientă pentru eliminarea abandonului puilor nedoriți, de aceea îi îndemn pe toți locuitorii care dețin animale de companie să vină cu încredere la cabinetul veterinar, pentru că doar așa vom reducere numărul micilor patrupezi abandonați  pe domeniul public.“, a declarat Ion Doldurea

Dincolo de obligația morală de a ne steriliza animalul de companie, prin asta evităm apariția puilor nedoriți care ajung pe stradă, producând la rândul lor generații și generații de animale fără stăpân. Cei mai mulți câini fără stăpân provin din câini cu stăpân. Din lipsa unei îngrijiri medicale, ei  pot fi purtători de diverse boli.

De aceea, sterilizarea este singura metodă de prevenire a abandonului și este benefică pentru sănătatea animalului. Responsabilitatea față de animalele noastre de companie nu înseamnă  numai asigurarea hranei adecvate și adăpost ci și prevenția împotriva diverselor afecțiuni. De asemenea, sterilizarea împiedică modificarea comportamentelor, agresivitatea față de un alt animal sau chiar față de oameni.

Suntem direct responsabili de animalele de companie pe care le deținem iar grija pentru sănătatea lor trebuie să fie prioritară ca să ne putem bucura de ele cât mai mult timp.

Marilena Vasile

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.