Soțul fostei președinte a Tribunalului Olt, pus în libertate

0
568

 Magistrații Judecătoriei Drobeta Turnu Severin au dispus punerea în libertate a lui Iulius- Severus Marinescu, condamnat la trei ani de închisoare în același dosar cu soția sa, Carmen Marinescu, fosta președintă a Tribunalului Olt. Sențința este definitivă.

În acest dosar fosta șefă a Tribunalul Olt, magistratul Carmen Marinescu, a fost trimisă în judecată de procurorii DNA, sub acuzaţiile de luare de mită, trafic de influenţă, spălare de bani şi fals în declaraţii, fiind condamnată definitiv la opt ani de închisoare cu executare. Judecătoarea a fost denunțată de interlopul Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, de la care ar fi primit 200.000 de euro pentru a dispune cercetarea sa în libertate, dar şi pentru a pronunţa o soluţie favorabilă pe fond.
După primirea sumei de 200.000 de euro, la trei luni de la pronunțarea încheierii din data de 22.09.2011, respectiv în intervalul 14 – 22.12.2011, Marinescu Eugenia-Carmen și Marinescu luliu-Severus (soțul acesteia) au achiziționat trei suprafețe de teren și o casă, două dintre aceste achiziții nefiind menționate în declarațiile de avere ale magistratului ”, se arată în rechizitoriul procurorilor.