Scandal, la Stoenești, cu bâte și amenințări cu moartea

0
1446

Un scandal a avut loc, astăzi, la Stoenești. Ciobani din comună au fost surprinși cu o turmă de capre pe terenurile cultivate cu grâu ce sunt deținute de către Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare Agricolă Caracal.

„Ciobanii din Stoenești fac legea pe câmp în timpul stării de urgență. Am surprins astăzi pe terenul Stațiunii situat pe UAT Stoenești un individ cu o turmă de capre, văzând mașina de teren acesta a fugit, lăsând turma pentru a-și suna stăpânul. Am încercat să scoatem caprele din grâu timp în care, aproximativ cinci minute, au apărut proprietarii animalelor, doi ciobani vestiți, cu o mașină direct prin grâu, au oprit în fata mașinii Stațiunii coborând două persoane cu doi araci (bâte) în mână, amenințând cu moartea și desigur fugind după mașina stațiunii, toate acestea pe terenul SCDA Caracal, prin cultura de grâu”, se arată într-o postare pe Facebook a celor de la Stațiunea de Cercetare Agricolă Caracal.

Reprezentanții instituției din Caracal au fost amenințați cu moartea și au încercat să depună plângere la poliția din comună.

„Văzând agresivitatea și amenințările cele mai grave cu putință, chiar și cu moartea, am mers direct la Poliția Stoenești, cei doi urmărind în trombă mașina Stațiunii până în fața postului de politie unde, până la ieșirea organelor, au venit la geamul mașinii urlând și amenințând. După toată această gravă întâmplare, organele au recomandat să facem plângere după ce trece starea de urgență, deoarece acum sunt alte priorități. Nu este prima dată când ne confruntăm cu distrugeri ale culturilor făcute de acești indivizi, de fiecare dată pășunau noaptea”, mai spun reprezentanții Stațiunii de Cercetare Agricolă Caracal.

Aceștia vor depune o plângere împotriva ciobanilor la Unitatea de Parchet competentă pentru distrugere și amenințări și au solicitat Primăriei Stoenești formarea unei comisii pentru evaluarea pagubelor.