Sărbătoare mare la Izbiceni

Locuitorii comunei Izbiceni au îmbrăcat la sfârșitul săptămânii trecute haine de sărbătoare. Comuna Izbiceni a aniversat 443 de ani de la prima atestare documentară a localității.

0
596

Evenimentul cultural a debutat încă de joi și a continuat până duminică, cei din conducerea locală organizând „Zilele culturii izbicene” pentru a X-a ediție. Acțiunile organizate au avut loc la Centrul Cultural „Tudor Gheorghe” din Izbiceni, dar şi pe stadionul din localitate și în Piaţa Centrală a comunei unde locuitorii au avut parte de un spectacol inedit de muzică populară și ușoară. Au fost organizate spectacole, teatru, filme de animație pentru copii, dar și concursuri de dans și poezie. Pe stadionul din localitate au avut loc și meciuri de fotbal.

Duminică după-amiaza toți locuitorii comunei au petrecut cum se cuvine. Pe scena amplasată în Piaţa Centrală au urcat îndrăgiți interpreţi de muzică populară precum: Niculina Stoican, Petrică Mâţu Stoian, Vasile Ciobanu, Nina Predescu, Dorina Mete, Costel David, dar şi interpretul de muzică uşoară Edward Sanda. Petrecerea s-a încheiat târziu în noapte cu un superb foc de artificii.