Sărbătoare în mai multe localități din Olt, în acest week-end prelungit

0
836

Pentru că va fi un week-end prelungit, pe 15 august creștinii sărbătorind ”Adormirea Maicii Domnului, zi liberă, sunt organizate mai multe bâlciuri și evenimente cultural artistice și religioase în mai multe comune din Olt.

Astfel, sunt organizate evenimente la care se preconizează participarea unui număr mare de persoane în comunele: Priseaca, Cungrea, Cârlogani, Fărcașele, Bărăști, Radomirești, Pârșcoveni, Găvănești, Scărișoara, Vădăstrița și la Mănăstirea Brâncoveni cu ocazia sărbătorii ”Sfinților Martiri Brâncoveni”, dar și la Coteana, Osica de Jos și Iancu Jianu.

Peste 500 de jandarmi olteni vor supraveghea aceste evenimente din localitățile județului.

„Pentru că urmează zile cu multe evenimente cultural-artistice, dar și religioase prilejuite de sărbătoarea creștin-ortodoxă ”Adormirea Maicii Domnului”, iar întreaga comunitate trebuie să se bucure în liniște și siguranță, la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt s-a luat o serie de măsuri suplimentare pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, creșterea siguranței participanților și pentru asigurarea intervențiilor în cazul solicitărilor imediate.

În intervalul 13 – 16 august a.c., vor fi mobilizați peste 500 de jandarmi olteni, în vederea asigurării măsurilor de ordine și siguranță publică, pază și protecție instituțională și pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, astfel ca toate evenimentele organizate să se desfășoare în condiții de siguranță (…)Îi asigurăm pe membrii comunității noastre că vom fi la datorie pentru a asigura un climat de ordine și siguranță publică și pentru a preîntâmpina orice alte fapte care să pună în pericol siguranța cetățenilor”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt.

Totodată, peste 100 de pompieri, cu autospeciale de stingere, ambulanțe SMURD, autospeciale pentru intervenție la înălțime, autospeciale pentru descarcerare și alte mijloace tehnice specifice, se vor afla zilnic în dispozitiv, pentru gestionarea situațiilor de urgență care se pot produce la nivelul județului Olt.

Potrivit reprezentanților ISU Olt, în funcție de situația operativă, personalul poate fi suplimentat cu pompieri aflați în turele libere.

În data de 15 august, pompierii Detașamentului Slatina, cu o autospecială de stingere, vor asigura măsurile de prevenire a situațiilor de urgență la meciul de fotbal dintre echipele CSM Slatina și CSA Steaua. De asemenea, în data de 16 august, se vor asigura măsurile de prevenire, de către pompierii Detașamentului Caracal, la Mănăstirea Brâncoveni, cu ocazia sărbătorii Sfinților Martiri Brâncoveni.

200 de polițiști, la datorie

De asemenea, în această perioadă, zilnic, peste 200 de poliţişti, din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, investigații criminale, investigarea criminalității economice, dar și din cadrul altor structuri de poliție, vor acționa și vor desfășura activități specifice, în sistem integrat, împreună cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, în vederea asigurării unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică, precum și pentru prevenirea oricăror situații de risc.

Aproximativ 100 de patrule de siguranță publică vor acționa, zilnic, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale.

Totodată, vor fi instituite dispozitive suplimentare, în zona lăcașurilor de cult și în localitățile unde sunt preconizate a se desfășura manifestări publice, prilejuite de sărbătoarea creștin-ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului”.

Pentru fluidizarea traficului rutier şi prevenirea producerii unor evenimente grave, poliţiştii rutieri vor acţiona pe drumurile publice, din întreg județul Olt, fiind folosite aparatele radar, aparatele etilotest precum și aparatele Drug Test, în vederea depistării șoferilor care încalcă regulile de circulație.

foto:arhivă, prezentare generală