Proiectil din Al Doilea Război Mondial, descoperit la Coteana

0
120

Un bărbat din comuna Coteana, în timp ce executa lucrări agricole, a descoperit un element de muniție. La fața locului s-a deplasat echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Matei Basarab”.

“Specialiștii pirotehnicieni au identificat, ridicat, transportat și depozitat, în vederea distrugerii, un corp de grenadă defensivă, provenită, cel mai probabil, din Al Doilea Război Mondial.

Reamintim cetățenilor că la descoperirea muniției rămase neexplodate, au obligația să informeze serviciile de urgență profesioniste prin apelarea numărului de urgență 112.

După descoperire și anunțare, populația trebuie să adopte un mod specific de comportare față de munițiile neexplodate, fiind INTERZISE: atingerea cu mâna sau cu alte obiecte; ridicarea, transportul și introducerea acestora în diferite încăperi sau locuințe; comercializarea acestora prin agenții de colectare a deșeurilor feroase și neferoase; introducerea munițiilor în foc; topirea elementelor metalice ale munițiilor; folosirea munițiilor pentru improvizarea diferitelor unelte, utilizarea pionerilor și explozivilor provenite din muniții, în scopuri artizanale; demontarea de la muniții a focoaselor sau a altor elemente componente.” transmite ISU Olt.