Prefectul de Olt: ”La mulți ani Armatei Române și misiuni îndeplinite cu succes!”

0
339

La 25 octombrie, este marcată Ziua Armatei Române. În 1944, la această dată, teritoriului României era eliberat de sub ocupaţie hortysto-fascistă, cu jertfa a mii de vieţi.

Și la Slatina, Ziua Armatei Române a fost celebrată printr-o festivitate desfășurată la Monumentul Ecaterinei Teodoroiu din strada George Poboran (lângă Stadionul ”1 Mai” din Slatina).

Prezent la eveniment, Florin Homorean, prefectul județului Olt, a transmis următorul mesaj:

Ziua Armatei Române, marcată anual pe 25 octombrie, reprezintă expresia legăturilor strânse dintre generații şi, totodată, continuitatea tradiției înaintașilor noștri de a servi țara cu cinste, onoare şi demnitate. 

A onora istoria Armatei Române, care și-a dat obolul cu sacrificii, de atâtea ori, pentru neamul nostru și pentru integritatea noastră națională, înseamnă a ne îndrepta astăzi noi către Armată, cu respect și cu propriile noastre proiecte de suflet, luptând pentru ele, indiferent de obstacolele ivite în cale. Suntem datori să ne plecăm frunțile în fața Armatei de ieri și de azi pentru că suntem cu toții parte vibrândă din glorioasa istorie scrisă cu sângele eroilor noștri și pe care stă clădit prezentul.
Astăzi, îngrijorările legitime pentru securitatea teritoriului național în contextul războiului de la granițele noastre, abordate prin mai multe măsuri ale NATO și ale Guvernului României, ne determină să acordăm zilei de 25 octombrie nu doar o importanță istorică clădită pe actele și faptele de eroism ale înaintașilor noștri care și-au apărat țara cu arma în mână, ci și o importanță de actualitate. O importanță clădită pe încredere și speranță, pe patriotism și abnegație, pe iubirea de țară și grija pentru popor, pe solidaritate și dorința de pace. 
Astăzi este Ziua Armatei Române. Însă se cuvine ca astăzi să privim cu toții, cu respect și încredere, nu doar spre armata română, ci spre întreaga armată care activează pe teritoriul țării noastre. Căci alături de militarii noștri români, trupe americane, germane, franceze sau belgiene dislocate pe teritoriul țării noastre sunt gata oricând să intervină pentru apărarea României, dacă și când situația o va impune. Astăzi, soldații români se antrenează umăr la umăr cu soldați ai altor țări. Astăzi, drapelului României îi stau alături drapelele altor state, așa cum drapelul țării noastre a fluturat alături de drapelele altor state prin angajarea şi participarea militarilor români în teatrele de operațiuni şi misiuni ale NATO. România nu este singură! Armata română nu este singură! Suntem o țară membră NATO, suntem uniți, suntem solidari, suntem aliați, suntem frați! La bine și la rău! Așa să ne ajute Dumnezeu!
La mulți ani militarilor români și tuturor militarilor țărilor NATO! 
La mulți ani Armatei Române și misiuni îndeplinite cu succes!” a precizat prefectul Oltului.