Porc furat, în Morunglav

0
305
Un tânăr de 28 de ani, din comuna Oboga a fost reținut pentru 24 de ore după ce, împreună cu un bărbat de 39 de ani, din comuna Osica de Sus, a furat porcul unui bătrân din Morunglav. Potrivit anchetatorilor, în noaptea de 25 spre 26 noiembrie cei doi bărbați au pătruns în curtea bătrânului, de unde ar fi sustras o suină, cauzându-i un prejudiciu de aproximativ 3.000 de lei.
În fapt, la data de 26 noiembrie a.c., în jurul orei 10:50, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, de către un bărbat, în vârstă de 85 de ani, din comuna un tânăr de 28 de ani, din comuna Oboga și un bărbat de 39 de ani, din comuna Osica de Sus, bănuiți de comiterea faptei. județul Olt, cu privire la faptul că persoane necunoscute i-ar fi sustras o suină.
La fața locului s-au deplasat polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 1 Bobicești, care, din primele verificări, au stabilit faptul că, în noaptea de 25/26 noiembrie a.c., persoane necunoscute ar fi pătruns fără drept în curtea persoanei vătămate, de unde ar fi sustras o suină, cauzându-i un prejudiciu de aproximativ 3.000 de lei. 
În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate în vederea identificării autorilor și dispunerii măsurilor legale.
În urma activităților investigativ-operative desfășurate, poliţiştii au identificat un tânăr de 28 de ani, din comuna Oboga și un bărbat de 39 de ani, din comuna Osica de Sus, bănuiți de comiterea faptei.” transmite IPJ Olt.
Suina a fost identificată în comuna Bujoreni, județul Vâlcea, după care a fost predată proprietarului.
După administrarea probatoriului, în seara zilei de 27 noiembrie a.c., sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș, pe numele tânărului a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.