Polițiștii olteni vor împărți 500 de veste reflectorizante

0
295

Potrivit polițiștilor olteni, cele mai grave accidente din județ au fost provocate de către bicicliști. Astfel, polițiștii au demarat o campanie, urmând a împărți bicicliștilor și căruțașilor veste reflectorizante.

„Având în vedere faptul că, în județul Olt, principala cauză generatoare de accidente rutiere grave o reprezintă indisciplina bicicliștilor, cu sprijinul acordat de către ALRO SA, polițiștii vor opri în trafic bicicliști, căruțași, iar împreună cu reprezentanți ai societății, vor înmâna acestora veste reflectorizante. Polițiștii vor sublinia rolul echipării corespunzătoare pentru prevenirea implicării acestora în evenimente rutiere”,se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Polițiștii olteni demarează campania Siguranță și respect în trafic, care vizează impunerea disciplinei rutiere şi combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere.

Oamenii legii vor acționa atât în mediul urban, cât și în mediul rural, în scopul responsabilizării participanților la trafic, impunerea unui climat de disciplină rutieră și prevenirea accidentelor rutiere.

Campania se va derula pe parcursul a trei luni, perioadă în care polițiștii vor viza toate categoriile participanților la trafic, cărora le vor oferi recomandări pentru prevenirea accidentelor rutiere.

500 de veste reflectorizante au fost oferite de către parteneri Inspectoratului de Poliție Județean Olt pentru a fi utilizate în activitățile preventive, desfășurate în cadrul campaniei.