Polițiștii olteni, campanie pentru prevenirea consumului și traficului de droguri, în Drăgănești-Olt

0
182

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au desfășurat o acțiune de prevenire pe linia consumului și traficului de droguri, în orașul Drăgănești-Olt, duminică, 31 iulie.

„Principalul scop al acestor activități este conștientizarea tinerilor cu privire la riscurile și consecințele negative ale consumului de droguri și substanțe psihoactive, discutându-se totodată și despre prevederile legislative în materia traficului și consumului de droguri. Polițiștii le-au recomandat atât tinerilor, cât și adulților să nu cedeze tentaţiei de a încerca drogurile, deoarece şi prima încercare comportă un risc, iar dependenţa se instalează chiar de la prima doză, în cazul drogurilor de mare risc. De asemenea, polițiștii le-au mai transmis celor cu care au interacționat să fie responsabili și să refuze propunerile amicilor, dacă au caracter imoral sau ilicit și să caute alternative sănătoase de petrecere a timpului liber, care să le ofere satisfacţii, oferindu-le spre exemplu muzica, sportul, drumeţiile sau acţiunile de voluntariat”, au transmis reprezentanții IPJ Olt.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Olt vor continua desfășurarea de astfel de activități informativ – preventive și în alte localități din județul Olt.