PERICOL PE ŞOSELELE DIN OLT

0
1356

Controale tehnice efectuate în trafic de inspectorii Registrului Auto Român (RAR), în 2020, relevă faptul că, peste 3.200 dintre vehiculele verificate tehnic la nivel naţional prezentau pericol iminent de accidente, informează RAR. Mașinile aveau defecțiuni grave la sistemele de frânare și direcție, la punți, jante și anvelope, dar și probleme la instalația electrică de iluminare și semnalizare, precum și depășiri ale emisiilor poluante.

Registrul Auto Român a verificat în trafic nu mai puțin de 64.096 de vehicule în toată țara. În urma controalelor s-a constatat că aproape jumătate (45,61%)  dintre acestea erau neconforme.

În judeţul Olt, Registrul Auto Român, a verificat tehnic în trafic, în 2020, 1.592 de vehicule. În urma controalelor, inspectorii RAR au descoperit că 22,74% dintre vehicule erau neconforme, iar 16 prezentau pericol iminent de accident.

Din totalul autovehiculelor oprite, în 1,7% din cazuri s-au constatat deficiențe din sfera poluării, 0,31% aveau probleme legate de identificare și 1,69% dintre vehicule prezentau probleme legate de inspecția tehnică periodică (ITP fals, expirat sau anulat).

În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, au fost aplicate 146 de amenzi contravenționale și au fost retrase 181 de certificate de înmatriculare.

În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară.

Reprezentanții RAR menționează că, rezultatele controalelor desfășurate în trafic NU reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.