PERCHEZIȚII ÎN OLT. PATRU TINERI, REŢINUŢI PENTRU FALSIFICAREA DE BANCNOTE EURO ȘI PUNEREA ÎN CIRCULAȚIE

0
657

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Olt au efectuat, joi 13 mai 2021, trei percheziții la domiciliile unor persoane bănuite de falsificarea și punerea în circulație a unor bancnote falsificate. Patru tineri din Schitu și Movileni, cu vârste cuprinse între 22 și 29 de ani, au fost reținuți.

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Olt cu sprijinul celor din cadrul Postului de Poliție Schitu, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina au efectuat, joi 13 mai, trei percheziții la domiciliile unor persoane din județul Olt, într-un dosar în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “falsificare de monede”, „punerea în circulație de valori falsificate” și „înșelăciune”.

„În fapt, la data de 9 mai, un bărbat a sesizat faptul că ar fi vândut 7 telefoane mobile unui bărbat, în vârstă de aproximativ 25 de ani, contra sumei de 1.000 de euro. Bărbatul a observat că cele 10 bancnote din cupiura de 100 de euro au aceeași serie și nu prezintă elementele de siguranță ale bancnotelor autentice”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, subcomisarul Alexandra Dicu.

Astfel, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Olt au organizat o acțiune și în urma perchezițiilor au ridicat o imprimantă și șase telefoane mobile.

Totodată, patru persoane au fost conduse la sediul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Olt în vederea audierii și dispunerii măsurilor legale.

În urma administrării probatoriului în cauză, a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de patru persoane, cu vârste cuprinse între 22 și 29 de ani, trei domiciliate în comuna Schitu şi una în comuna Movileni, urmând să fie prezentate instanței cu propuneri legale.

Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale.