Percheziţii în Olt, într-un dosar de evaziune fiscală de peste 1,3 milioane de lei

0
730

Polițiștii din Mureș au efectuat miercuri percheziții în București și 14 județe, printre care și Olt, la sediile unor firme și la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală.

Miercuri, poliţişti din Mureș sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, au desfășurat 68 de percheziții în Capitală, precum şi în județele Mureş, Bistriţa Năsăud, Braşov, Galaţi, Gorj, Ilfov, Iaşi, Mehedinţi, Neamţ, Olt, Prahova, Suceava, Vâlcea și Vaslui.

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2012 –2016, reprezentanţii unei firme din Mureş, având ca obiect principal de activitate transporturi rutiere de mărfuri, ar fi stabilit relaţii comerciale fictive şi ar fi înregistrat în contabilitate facturi fiscale fără conţinut economic real. De asemenea, cei în cauză ar fi omis înregistrarea în totalitate a livrărilor efectuate, beneficiind astfel de deduceri fiscale ilegale. Prin faptele lor, ar fi prejudiciat bugetul de stat cu peste 1.300.000 de lei.  Au fost puse în executare 15 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la audieri. La acțiunea au participat și poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie aferente judeţelor menţionate, precum şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale. Activitățile au beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.