Percheziţii în Olt, într-un dosar de evaziune fiscală de peste 4,5 milioane de lei

0
1031

Polițiștii de investigare a criminalității economice efectuează, în această dimineață, nouă percheziții în Slatina și Văleni, într-un dosar de evaziune fiscală, prejudiciul fiind estimat la peste 4.500.000 de lei. Cinci persoane vor fi conduse la audieri.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt- Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul colegilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov și Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, efectuează nouă percheziții, la domiciliile unor persoane fizice și sediile sociale ale unor persoane juridice bănuite de săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

În fapt, un bărbat, de 43 de ani, din municipiul Slatina, județul Olt, în calitate de administrator a patru societăți comerciale, cu sediile în Bulgaria și în România, în cursul anului 2015, ar fi achiziționat autoturisme second hand din spațiul intracomunitar, pe care, le-ar fi comercializat ulterior pe teritoriul României, aplicând în mod necorespunzător TVA la marja de profit.

Totodată, operațiunile comerciale în cauză nu ar fi fost înregistrate integral în evidențele contabile ale societăților comerciale administrate de bărbat, prejudiciind astfel bugetul de stat cu aproximativ 4.503.278 lei.

Cu ocazia efectuării perchezițiilor urmează a se proceda la ridicarea de evidențe contabile, unități de calcul și alte înscrisuri necesare soluționării cauzei.

Cinci persoane vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, în vederea audierii și luării măsurilor legale.  În cadrul acțiunii participă 29 de polițiști, fiind angrenați și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, inspectorul principal Alexandra Dicu.