Olt: 112 permise de conducere, reținute în minivacanța de 1 Decembrie

0
304

În perioada 26 noiembrie – 01 decembrie, polițiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au efectuate mai multe controale pe șoselele din județ, fiind aplicate 930 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 226.030 de lei.

Totodată, au fost reținute 112 permise de conducere, dintre care nouă pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mică de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, 72 pentru depășirea limitei de viteză și 31 pentru alte abateri, fiind retrase și 18 certificate de înmatriculare.

Astfel, un tânără din Dolj a fost prins conducând cu 158 de km pe oră pe varianta ocolitoare a municipiului Caracal.

„La data de 28 noiembrie, la ora 16.09, un tânăr, de 20 de ani, din județul Dolj, a fost înregistrat de aparatul radar, în timp ce conducea un autoturism pe varianta ocolitoare a municipiului Caracal – VO6G, cu viteza de 158 de km/h, într-o zonă unde viteza maximă admisă este de 90 de km/h, având un plus de 68 de km/h. De asemenea, acesta a efectuat o manevră de depășire a altui autoturism, încălcând marcajul longitudinal continuu. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1885 de lei, fiindu-i reținut permisul de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce, pentru o perioada de 90 de zile”, au transmis reprezentanții IPJ Olt.

Exemplele polițiștilor olteni au continuat și cu un bărbat de 39 de ani care conducea în Caracal fără a poseda permis de conducere.

„Pe 27 noiembrie, la ora 18:50, pe strada General Gheorghe Magheru, în municipiul Caracal, a fost depistat un bărbat, de 39 ani, din județul Dolj, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, au mai transmis reprezentanții IPJ Olt.

Au fost constatate 10 infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, cinci fiind pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, patru pentru conducere fără permis și unul pentru refuz sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.