O statuetă furată de la Sucidava, în 1991, a fost descoperită de polițiști olteni

0
840

O statuetă ce datează din secolul al II-lea, care a fost sustrasă din Muzeul Sucidava, în 1991, a fost descoperită de către polițiștii de frontieră din Olt.

Statueta din marmură pe care apare cavalerul trac a fost descoperită, în martie, în locuința unor persoane suspecte că fac contrabandă cu țigări.

„Cu ocazia unor percheziții domiciliare desfășurate în luna martie de către polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Olt, la persoane suspecte a desfășura activități de contrabandă cu țigări, de la domiciliul uneia dintre persoane, au fost ridicate mai multe obiecte susceptibile a face parte din patrimoniul cultural național. Din investigațiile ulterioare desfășurate a reieșit că unul dintre obiecte, respectiv o statuetă din marmură care face parte din cultul populației din epoca romană, având sculptată pe ea un cavaler trac, datează din secolul II și a fost sustrasă în anul 1991 din situl muzeului Sucidava”, se arată într-un comunicat al polițiștilor de frontieră olteni.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire, cercetările urmând a fi continuate sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia.