Mii de ţigări de contrabandă, confiscate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt

0
954

Peste 3.000 de tigarete netimbrate, de diferite mărci, au fost confiscate de către polițiștii   Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt  de la doi agenți economici care le dețineau, în vederea comercializării. Pe numele celor doi au fost întocmite dosare penale pentru contrabandă.

 Weekendul trecut, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au acționat, cu scopul prevenirii și combaterii contrabandei cu produse accizabile, precum și pentru verificarea legalității activității de comerț cu produse de sezon.

Polițiștii de investigare a criminalității economice au identificat doi agenți economici, care dețineau, în vederea comercializării, țigarete de diferite mărci, fără timbre de marcaj fiscal, provenite din contrabandă. Au fost indisponibilizate 3.313  țigarete, fiind întocmite dosare penale pentru săvârșirii infracțiunii de contrabandă.  Pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 12/1990 R, privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau de prestări servicii ilicite, polițiștii au aplicat două sancțiuni contravenționale, în valoare de 15.000 de lei, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, Alexandra Dicu.