Întâlnire organizată de ADR Sud-Vest Oltenia, la Slatina

0
886
Miercuri, 5 aprilie, a avut loc ultima întâlnire din seria evenimentelor cu caracter informativ inițiate de către Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia în calitate de Autoritate de Management, pe tema oportunităților de finanțare din Programul Regional Sud-Vest Oltenia 2021-2027, evenimente adresate autorităților publice locale din regiune.
Peste 130 de reprezentanți ai primăriilor de municipii, orașe și comune au participat la evenimentul organizat de ADR Sud-Vest Oltenia la Slatina, împreună cu Consiliul Judetean Olt.
Îi avem alături pe reprezentanții ADR Sud-Vest Oltenia, care vă vor prezenta Programul Regional 2021-2027 și prioritățile de investiții ale acestuia. Este adevărat că Programul Regional se adresează, în principal, mediului urban și zonelor funcționale urbane, însă există suficiente fonduri și pentru mediul rural, pentru fiecare tip de unitate administrativ-teritorială. Este important ca dumneavoastră să știți ce tipuri de intervenții vor fi sprijinite și pentru care dintre acestea veți putea aplica astfel încât să reușiți să atrageți cât mai multe fonduri europene în municipiile, orașele sau comunele pe care le administrați”, a declarat domnul Marius Oprescu, președintele CJ Olt.
În discursul meu am vorbit despre evenimentele de succes organizate în Dolj, Gorj, Vâlcea și Mehedinți și despre faptul că prezentul eveniment încheie seria întâlnirilor cu autoritățile publice locale din regiune, în perspectiva finanțărilor viitoare și a oportunităților de dezvoltare cu bani europeni. Am ținut să subliniez că astfel de întâlniri vor mai avea loc și de acum înainte pentru că ne dorim să păstrăm o legătură permanentă cu partenerii și beneficiarii noștri.  

M-am bucurat să văd o participare atât de numeroasă la acest eveniment, la fel ca și la celelalte întâlniri din regiune, deoarece acest lucru dovedește interesul autorităților publice locale pentru atragerea de fonduri europene.”, a spus Alexandru Stănescu, directorul general al ADR Sud-Vest Oltenia.