FOTO. Percheziții la Corabia, într-un dosar ce vizează curse ilegale de cai

0
324

Polițiștii rutieri ai Poliției Orașului Corabia din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia, au pus vineri, 1 aprilie, în executare cinci mandate de percheziție domiciliară, patru în Corabia și una în comuna Ostroveni, județul Dolj, persoanele vizate în dosar fiind bănuite de împiedicarea sau îngreunarea circulației pe drumurile publice, prin organizarea unor curse ilegale de cai.

Oamenii legii spun că faptele au avut loc de la finalul anului trecut și până în martie, cursele de cai fiind organizate pe un drum comunal între localitățile Corabia și Vârtopu.

„Din cercetări a reieșit că, în perioada decembrie 2021 – martie 2022, patru bărbați, cu vârstele cuprinse între 30 și 43 de ani, ar fi organizat și ar fi participat, în calitate de conducători de vehicule cu tracțiune animală, la întreceri neautorizate pe Drumul Comunal 126, între localitățile Corabia și Vârtopu, fapt ce ar fi îngreunat sau împiedicat circulația celorlalți participanți la trafic”, au transmis reprezentanții IPJ Olt.

În casele bărbaților au fost descoperite sume importante de bani, despre care există suspiciunea că au fost câștigate în urma pariurilor făcute la curse.

„În urma perchezițiilor efectuate, au fost descoperite 3 atelaje hipo, 3 atelaje de tip sulky și 12 cabaline, ce au fost lăsate în custodia proprietarilor până la finalizarea cercetărilor.  De asemenea, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, sumele de 90.820 de lire sterline și 11.000 de euro, precum și mai multe documente și înscrisuri”, mai arată sursa citată.

 

Percheziţiile au fost desfăşurate cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Orașului Corabia – Formațiunea de Investigații Criminale și Formațiunea de Ordine Publică,  luptătorilor din cadrul Serviciilor pentru Acţiuni Speciale Olt și Dolj, polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj – Poliția Orașului Bechet și jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt.