Directorul Poștei Române, amendat cu 5.000 de lei după jaful de la Balș

0
827

Directorul Poştei Române a fost amendat de poliţişti cu 5.000 de lei după ce luni dimineaţa o persoană mascată a atacat un angajat şi a furat o geantă cu peste 200.000 de lei, în fața Oficiului Poștal din Balș, județul Olt.

Sancţiunea a fost aplicată directorului general interimar al Companiei Naționale Poşta Române, Mircea Tudosie, pentru că nu a luat măsurile corespunzătoare pentru paza transportului de valori, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, Alexandra Dicu, citată de Agerpres.

O persoană necunoscută, având faţa acoperită, a atacat luni dimineaţa, un angajat al Poştei şi a sustras din maşina de transport corespondenţă o geantă cu suma de 205.000 lei, potrivit unor surse judiciare. Incidentul a avut loc în jurul orei 05.00, în fața Oficiului Poștal din Balș, județul Olt. În urma atacului, victima (55 de ani) a suferit un traumatism toracic şi a fost transportată la spital, fără a rămâne internată. Poştaşul era însoţit de un coleg, care a sunat imediat la 112 să reclam,e jaful. Cei doi urmau să predea corespondenţă şi bani pentru pensii la sediul Poştei din Balş, când a avut loc atacul. CN Poșta Română că plata pensiilor către locuitorii din Balș nu va fi afectată de acest incident. Poliţia efectuează cercetări în acest caz, pentru a afla exact cum s-au desfășurat faptele și pentru a-l identifica pe tâlhar.

Sursa: libertatea.ro