Directorul DSVSA Olt, Veronel Bolborea, găsit incompatibil de către ANI

0
1167

Director executiv al Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Olt, Veronel Bolborea, a fost găsit incompatibil, în conflict de interese administrativ, fiind sesizat Parchetul de la lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Potrivit unui comunicat al Agenției Naționale de Integritate, Bolborea și-ar fi folosit funcția pentru favorizarea unei persoane. Acesta ar fi semnat un buletin de analiză pentru o societate în cadrul căreia tatăl său era unic asociat și administrator.

„Folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal, precum și a infracțiunii de fals în declarații prevăzută de art. 326 din Codul Penal întrucât a semnat un buletin de analiză pentru societatea comercială în cadrul căreia tatăl său deține calitatea de asociat și funcția de administrator. De asemenea,  persoana evaluată a încălcat și prevederile art. 70 și art. 79, alin. (1), lit. a), b) și c) și alin. (2) din Legea nr. 161/2003 privind conflictul de interese în materie administrativă”, a transmis ANI.

Totodată, inspectorii ANI îl acuză de fals intelectual și fals în declarații.

„Fals intelectual, prevăzută de art. 321 din Codul Penal și fals în declarații, prevăzută de art. 326 din Codul Penal prin declararea necorespunzătoare a adevărului cu privire la gradul de rudenie/afinitate în care se află în contextul unor posibile relații ierarhice subordonate, precum și declararea necorespunzătoare a adevărului cu privire la actele întocmite/ emise/ aprobate/ avizate pentru societatea  comercială în cadrul căreia tatăl acestuia deține calitatea de asociat și funcția de administrator”, se mai arată în comunicatul ANI.