Cătălin Mihalache, în atenția publicului cu un vernisaj inedit

0
329

Vernisajul expozitiei de caricatură semnată de artistul plastic Cătălin Mihalache, va avea debutul  vineri, 20 decembrie 2019, începând cu ora 11:00 la Galeria ARTIS a Muzeului Județean Olt.

Catalin Mihalache este un artist plastic din Slatina, elevul lui Stefan Popa Popa’s, fiind cunoscut pentru picturile murale de mari dimensiuni si pentru unele statui facute vedetelor si politicienilor, dar si unor personaje din basme. Cea mai mare statuie realizata de el este cea dedicata Revelionului, inalta de patru metri, cu o greutate de trei tone.Printre ultimele sculpturi se afla un bust al lui Train Basescu, amplasat alaturi de statuile unor domnitori si personaje istorice in „Padurea Vesela”, un complex turistic din comuna Vitomiresti.

Cunoscut în toată țara mai ales după ce și juriul de la ,,Românii au talent” i-au recunoscut și răsplătit talentul, Cătălin Mihalache nu încetează să surprindă prin operele sale. De la pictură, caricaturi, sculptură, la opere impresionante de mari dimensiuni realizate din beton și fier, chipurile unor celebrități sunt surprinse de artistul oltean și atrag atenția privitorilor. Curtea artistului din Proorocii natali (Milcov) este un adevărat muzeu în aer liber, Mihalache fiind cunoscut pentru statuetele sale de mari dimensiuni, dar și pentru picturile reprezentând vedete de televiziune și portrete de politicieni realizate chiar pe pereții casei.

Expoziția va fi deschisă până la data de 10 ianuarie 2020.