Caracal: Lansare colecție vestimentară 2024

0
432

Casa de modă Dary din Caracal, și-a lansat aseară la Teatrul Național din Caracal, cele două colecții superbe: tradițional-moderne și elegant, cu ocazia a șapte ani de rochii și costume tradiționale oltenești. Dizainul acestor două colecții este Liliana Stroe, care își urmează visul și creează tot ce este mai frumos și mai autentic pentru clienții de pretutindeni și nu uită niciodată de gusturile noilor teme și de tradițiile vechi românești.

Așa cum ne-am obișnuit în ultimii ani, evenimentul Casei de modă Dary a fost unul de excepție , organizat sub forma unui mare spectacol de prezentare de modă, un program artistic muzical cu voci calde și pline de energie dar și tombola cu premii și voucherul cu o rochie gratis din partea organizatorilor.

Au urcat pe scenă tineri talentați, artiști ai Oltului dar și elevii Școlii Populare de Arte și Meserii Constantin Brâncuși din Târgu-Jiu, clasa îndrăgitului artist și profesor Ion Drăgan.

Programul artistic a fost deschis de Andreea Radu cu un moment de muzică ușoară, după care au intrat pe scenă Andreea Suiu și Amalia Olteanu, membre ale Asociației de Folclor din România, Alexia Negrilă, Răzvan Rădoi și Teodor Smarandache, tineri artiști care au încântat publicul cu cele mai grațioase melodii.

Vreau să mulțumesc domnul primar Ion Dodurea și domnului director al Centrului Cultural “Radu Șerban” – Bogdan Mihuți, pentru amabilitatea pe care au avut-o să ne pună la dispoziție această frumoasă sală, ca noi să putem să prelucrăm acest spectacol. Seara a fost una la superlativ, a fost exact așa cum mi-am dorit și sunt foarte mulțumit. Am experiența spectacolelor, așa că nu am avut emoții. Totuși, mă așteptam la mai mult tineret dar înțeleg că tinerilor le place un altfel de gen de muzică, iar eu nu prea sunt cu acel gen de muzică . Lumea bună și lumea frumoasă a apreciat și a venit pentru artiștii pe care i-am invitat în această seară, pentru a vedea o colecție nouă creată în totalitate de Casa de modă Dary, fiindcă colecția de modern-tradițional este nouă ieșită pe piață și în Caracal, dar și în atelierul nostru.”  a declarat Lucian Stroe.

Casa de modă a fraților Liliana și Lucian Stroe, este o afacere de familie de succes care îmbină tradiționalul cu modernul. Cele mai valoroase creații romănățene iau naștere în atelierul căruia i-au dat viață familia Stroe și datorită lor portul oltenesc nu diferă de cel vechi, păstrându-și aceeași cromatică. Urmașii unuia dintre cei mai mari cojocari, Alexandru Gălan din Brastavățu, Liliana și Lucian Stroe, au readus la Caracal copii ale unor costume populare unicat ce mai pot fi administrate astăzi doar în muzee. Ipingeaua de Frăsinet, de Romanați din 1914, zeghea de mireasă de Romanați, cojocul înfundat de Vădastra sau iile de Cezieni, sunt doar o parte din costumele lucrate în atelierul Casei de modă din Caracal.

                                                                                            Marilena Vasile