Bancnote false, de 50 și 100 de euro, plasate în Olt

0
821

 Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Caraș-Severin, Timiș, Hunedoara și Structura Centrală, sub coordonarea procurorilor DIICOT – BiroulTeritorial Caraș-Severin, au efectuat luni cinci percheziții domiciliare, pe raza județului Hunedoara, la membrii unui grup infracţional organizat, specializat în falsificare de monedă, punerea în circulație de valori străine falsificate și înşelăciune.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite peste o sută de bancnote falsificate şi instrumente folosite la falsificarea acestora. În urma acestor acțiuni au fost puse în executare patru mandate de aducere, persoanele în cauză fiind duse la sediul DIICOT – BiroulTeritorial Caraș-Severin,

Din cercetări a reieșit că, din luna aprilie a acestui an, membrii grupării infracționale ar fi acționat pentru plasarea, pe raza județului, de bancnote contrafăcute, de 50 și 100 de euro, sub pretextul cumpărării, prin intermediul internetului, a unor cabaline, de la diferite persoane din Caraș-Severin. Același grup infracțional ar fi acționat și pe raza județelor Gorj și Olt, fiind înregistrate cazuri similare de plasare de bancnote contrafăcute, se precizează într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române și al Unității Centrale de Analiză a Informațiilor. La activitățile de luni, au participat și jandarmi.