Ambulanţieri din Olt acuzaţi de furt de motorină.13 inculpați, sub control judiciar

0
1436

15 ambulanțieri din cadrul Serviciului de Ambulanță Corabia sunt cercetați penal pentru delapidare, fals și uz de fals, după ce, vreme de trei ani, mai exact în perioada 2015-2018, aceștia și-ar fi însușit, în mod repetat, combustibil  din cota alocată lunar autospecialelor din dotare, prejudiciind astfel bugetul instituției publice.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt, Cristian Grigorescu, a declarat că măsura a fost dispusă, marți, de șeful Parchetului Corabia, prim procurorul Sorin Lia. „La data de 03.12.2018 prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia a pus în mișcare acțiunea penala față de un număr de 15 inculpați, ambulanțieri în cadrul Serviciului de Ambulanță Corabia, pentru săvârșirea infracțiunilor de delapidare, fals și uz de fals. La data de 04.12.2018 s-a luat măsura controlului judiciar față de 13 inculpati, fiindu-le interzisă exercitarea profesiei pe o perioadă de 60 de zile”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Cristian Grigorescu.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt au efectuat, în luna august, aproximativ 20 de percheziții la domiciliile unor persoane și la sediul Stației de Ambulanță Corabia. În urma acestora, au fost ridicate mai multe bidoane cu motorină, în vederea  continuării cercetărilor.