ALO, DNA! FĂRĂDELEGILE  DIN BALASTIERA OSICA DE SUS ADUC ȘI…MOARTE!

0
1198

Un bărbat de 57 de ani a murit marți, 25 ianuarie, după ce a căzut cu buldoexcavatorul în lacul unei balastiere, în satul Cioroiu, comuna Fălcoiu, județul Olt. Bărbatul, Ștefan Moraru din comuna Fălcoiu, era căsătorit și a lăsat în urmă un copil, acesta câștigându-și pâinea la firma Andrei Trans SRL, care exploata în acest lac de pe raza satului Cioroiu. Firma a făcut obiectul mai multor dosare instrumentate de procurorii olteni, fiind implicată într-un scandal cu Primăria Osica de Sus, asupra căruia vom reveni. Firma Andrei Trans SRL este în litigiu cu Primăria Osica de Sus, iar cel mai probabil activitatea derulată pe raza comunei Fălcoiu este în afara legii. Surse au precizat că balastiera în care s-a produs tragedia ar funcționa ilegal.

Cert este că polițiștii olteni efectuează cercetări, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

Pompierii au găsit utilajul la aproximativ patru metri de mal, scufundat în apă în totalitate. Bărbatul care manevra utilajul a fost surprins în cabina buldoexcavatorului. Echipa de scafandri a început imediat misiunea de căutare, bărbatul fiind extras din cabina utilajului, în stop cardio-respirator. Pacientul a fost preluat de echipajele medicale, fără semne vitale, fiind constatat decesul.

Fărădelegile comise de omul de afaceri din Bălcești, cel care administrează firma Andrei Trans SRL, sunt de notorietate și ne întrebăm și noi dacă a primit avizele potrivit legislației în vigoare pentru a exploata balast în această zonă. Totodată, este important de știu dacă fusese implementată întreaga procedură privind protecția muncii.

sursa foto:amator