Alexandrina Filip, meșter popular din Cezieni, premiată de CJ Olt

0
120

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Olt, din ultima zi a lunii septembrie, Alexandrina Olguța Filip din Cezieni, meșter popular și deținătoare a titlului de ,,Tezaur Uman Viu” a fost premiată de Consiliul Județean Olt, la inițiativa președintelui Marius Oprescu. Alexandrina Olguța Filip păstrează tradiția Sărbătoririi Iilor de la Cezieni și duce mai departe meșteșugul cusutului iilor specifice zonei etnofolclorice Romanați:

”Dragi consilieri, împreună am  decis astăzi să promovăm un alt tezaur uman viu, pe care noi, județul Olt, avem onoarea să-l deținem. Vorbim despre  Alexandrina Olguța Filip din Cezieni, cea care cu dar de la Dumnezeu și cu multă trudă, duce mai departe un meșteșug atât de frumos.  
În județul Olt este al cincilea Tezaur Uman Viu, pentru România, Alexandrina Filip face parte din cei 63 de purtători ai acestui titlu. Este o bucurie imensă că județul Olt este reprezentat atât de frumos în domeniul artelor tradiționale și reprezintă o emblemă pe care o purtăm cu onoare în țară și în lume. 
Pentru toate iile autentice care ies din mâna dumneaei, pentru faptul că duce mai departe tradiția românească și, implicit, motivele populare specifice Oltului, o felicit și îi mulțumesc!  
Cu prețuire, din partea CJ Olt, vor fi înmânate, o diplomă și un premiu, simbolice în comparație cu talentul și măiestria doamnei sau cu titlul primit din partea UNESCO”, a declarat Președintele Consiliului Județean, Marius Oprescu.