300 de euro pentru a obține permis de conducere

0
1474

Un instructor auto din Olt a fost trimis în judecată de magistrații Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt după ce a pretins și primit 300 de euro de la o femeie pentru a-i facilita obținerea permisului de conducere.

„ Ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (DGA) – Serviciul Județean Anticorupție Olt au finalizat cercetările iar, la data de 14 februarie 2019, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, sub control judiciar, a inculpatului P.I., persoană fără calitate specială, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influenţă”, se arată într-un comunicat remis de DGA Olt

Conform sursei citate, în data de 18.06.2018, la sediul D.G.A. a fost înregistrat un denunţ cu privire la faptul că instructorul P.I. a pretins şi a primit suma de 300 euro de la inculpata D.G.S, în schimbul promisiunii că va interveni şi-i va determina pe funcționarii din cadrul S.P.C.R.P.C.Î.V. Olt să faciliteze obținerea permisului de conducere auto. Numita D.G.S. a obținut permisul de conducere auto în data de 06.06.2018.

La data de 22 ianuarie 2019, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, a încheiat acordul de recunoaștere a vinovăției cu inculpata D.G.S., pentru infracțiunea de cumpărare de influenţă și a propus condamnarea acesteia la o pedeapsă cu închisoarea de 1 an şi 8 luni închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani.