236 de șoferi olteni au fost prinși conducând cu viteză

0
228

Polițiștii olteni au aplicat amenzi în valoare de 276.000 de lei, în mai puțin de 48 de ore. 236 de șoferi au fost prinși conducând cu viteză.

„În perioada 5-6 martie, polițiștii au intensificat activitățile în vederea asigurării unui climat optim de siguranță publică. Astfel, pe parcursul celor două zile, peste 250 de polițiștiirutieri, de ordine publică și de investigare a criminalității economice au fost prezenți atât în mediul urban, cât și în mediul rural, pentru asigurarea vizibilității în mediul stradal, precum și pentru prevenirea și descurajarea faptelor de natură penală sau contravențională. În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 732 de sancțiuni contravenționale. Pentru încălcarea legislației privind circulația pe drumurile publice, polițiștii rutieri au aplicat 236 de sancțiuni contravenționale conducătorilor auto care au încălcat regimul legal de viteză, 14 celor care au efectuat depășiri neregulamentare, iar aproximativ 60 au fost aplicate celorlalte categorii de participanți la trafic, respectiv 12 pietonilor, 28 bicicliștilor și 18 căruțașilor. Valoarea sancțiunilor aplicate se ridică la suma de 276.000 de lei”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Totodată, polițiștii au reținut 37 de permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice și au retras 28 de certificate de înmatriculare.

Controalele vor continua și zilele următoare.