1.000 de olteni au fost verificați de polițiști

0
232

Polițiștii olteni au verificat peste 1.000 de olteni dacă respect măsurile de carantină sau izolare, dar și regulile privind restricționarea circulației pe perioada stării de urgență.

65 de persoane au fost amendate, în ultimele 24 de ore.

„În urma activităților de verificare desfășurate, în intervalul de referință, au fost aplicate 65 sancțiuni contravenționale persoanelor care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației, în valoare totală de 100.000 lei”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Olt.

De asemenea, o persoană care nu a fost găsită la domiciliu, căreia i se instituise măsura de izolare, a fost plasată în carantină forțată, sub pază, pentru alte 14 zile, în conformitate cu art. 3, alin. 1 din Ordonanța Militara nr. 4/2020. Suplimentar, aceasta a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 2.000 lei și va suporta toate cheltuielile efectuate pentru carantinare.

Totodată, au fost efectuate aproximativ 60 de verificări la societăți comerciale și persoane fizice autorizate privind respectarea interdicțiilor instituite pe durata stării de urgență.